Logo rij-instructie.nl
Foto: Pixabay

Artsen vinden cursus CBR maar onzin

  actueel

Artsen die het CBR willen helpen de wachtlijsten van ouderen van wie het rijbewijs is verlopen weg te werken, lopen aan tegen verplichte cursussen van het CBR en gooien daarom bij voorbaat de handdoek in de ring. Artsen noemen de cursus onzinnig, maar het CBR bestrijdt dit.

Dit schrijft De Telegraaf vandaag. Volgen CBR-woordvoerster Irene Heldens is de cursus wel degelijk zinnig, omdat het geen keuringsartsen zijn,m maar medische adviseurs die beoordelen of iemand veilig kan autorijden of niet. "Daarvoor moet je weten of iemand aan de eisen voldoet om de weg op te gaan", laat ze weten. "We willen dat iedereen goed beoordeeld wordt. Het is heel complex: is dit medicijn wel of niet geschikt? In welk stadium van een progressieve aandoening mag het wel en wanneer niet?"

Voor het CBR is dit een streep door de rekening, aangezien de achterstanden hierdoor in elk geval niet sneller dan waarop was gehoopt worden weggewerkt. "Maar u zult begrijpen dat we niet zomaar iedereen een stempel geven en zeggen: ga maar rijden. Daar moet goed naar gekeken worden", verklaart Heldens tegenover De Telegraaf.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten