Logo rij-instructie.nl
Foto:

Een rijbewijs kopen voor 1400 euro, zonder rijlessen en examen? Trap er niet in!

  actueel

Je moet wel een heel grote sukkel zijn als je in de beloftes van de website www.sneleenrijbesijskopen trapt. Hier kun je, zo wordt beloofd, voor 400 euro een rijbewijs kopen van alle bestaande categorieën. Ons advies is helder: trap er niet in.

De website wordt in de lucht gehouden door een organisatie die niet te traceren is en waarmee geen contact kan worden opgenomen. De organisatie komt ergens uit het Duitstalige gebied, maar dat is dan ook het enige dat helder is. Het enige contact dat je kunt maken is via een bestelformulier dat je moet invullen om een rijbewijs te kopen. Maar zoals met alle beloftes die te mooi zijn om waar te zijn, geldt dat ook in dit geval. Dat zijn allemaal aanwijzingen dat dit niet deugt.

Verder moet iedereen gewaarschuwd zijn door zinnen als: "Hoe maak je een legale licentie online kopen als u uw fiets te rijden, rijdt je auto, vrachtwagen, of het besturen van een licht voertuig. Wij verkopen alle soorten rijbewijzen op deze site. Om een juridische rijbewijs van categorie A of B-licentie, C of D of subcategorie te kopen, bent u precies goed. U kunt ook verschillende categorieën van rijbewijzen op hetzelfde moment op basis van uw behoeften."

En wat te denken van deze zinsnede: "De prijs van het rijbewijs dat we op onze website hebben gesteld, is zo laag dat we mensen de mogelijkheid willen bieden, die soms, ook al hebben ze een perfecte beheersing van het rijden, overweldigd worden door de stress van het passeren van het rijbewijs. We zijn hier om een echt alternatief te bieden voor alle burgers die een rijbewijs willen halen, of het nu om een licht voertuig, een vrachtwagen, een personenauto of een motorfiets gaat." Met dit soort teksten staat de website vol.

Kortom: niet doen.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten