Logo rij-instructie.nl

BREAKING: Alexander Pechthold nieuwe directeur CBR

  actueel

Alexander Pechtold (53) is per 1 november 2019 benoemd als algemeen directeur van het CBR. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) benoemde hem na voordracht door de Raad van Toezicht van het CBR. Samen met operationeel directeur Jan Jurgen Huizing, die in januari 2019 aantrad, heeft Pechthold de zware taak om puin te ruimen bij het CBR en om de organisatie weer verder te helpen.

Volgens het CBR zal "Alexander Pechtoldl van grote toegevoegde waarde zijn om het CBR door de huidige moeilijke fase bij de medische beoordelingen heen te loodsen. Daarna zal hij samen met alle medewerkers verder bouwen aan versterking van de organisatie en de dienstverlening. Hij heeft vanuit zijn langdurige politieke ervaring een uitstekend gevoel voor de complexe omgeving en de belangrijke rol van het CBR in de samenleving", laat de organisatie weten.
Jan Mengelers, voorzitter Raad van Toezicht laat weten verheugd te zijn met de voormalige voorman van D66.  "Alexander Pechtold is een verbindende persoonlijkheid die zowel binnen als buiten het CBR de rust en het vertrouwen terug kan brengen. En zo met de organisatie richting kan geven aan de verbetering van de dienstverlening en aan de opgaven voor het CBR op gebied van de verkeersveiligheid in het steeds complexere verkeer."
 

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten