Logo rij-instructie.nl

Hoopvolle verwachtingen ten aanzien van Pechthold

  actueel

Er zijn bij de voorzitters van de brancheorganisaties hoopvolle verwachtingen ten aanzien van de benoeming van Alexander Pechthold tot algemeen directeur van het CBR per 1 november. Onder andere het feit dat hij de weg weet in Den Haag geeft hoop.

Dit blijkt uit drie reacties. Op sociale media wordt Pechthold, zoals die dingen nu eenmaal gaan, bij voorbaat verguisd én geroemd, maar de brancheverenigingen VRB, FAM en LBKR zijn vooral benieuwd welke gevolgen de opvallende (want dat is het natuurlijk wel) benoeming gaat hebben. "We zijn blij dat er iemand aan het roer komt die de kracht heeft om de problemen bij het CBR aan te pakken", zegt Jos Post, voorzitter van de LBKR. Dat Pechthold vooral een politiek dier is, vindt Post niet leidend.
Voor Ruud Rutten, voorzitter van de FAM, is dat echter wel belangrijk. "Dit is wat de branche nodig heeft", zegt Rutten, die meent dat Pechthold en  directeur bedrijfsvoering jan Jurgen Huizing complementair zijn aan elkaar. "Wij hopen dat we zo snel mogelijk met hem rond de tafel kunnen gaan zitten", aldus Rutten.
De VRB ziet met de entree van Pechthold "goede perspectieven" en omschrijft hem als "een goede debater en iemand die het klappen van de zweep kent." 

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten