Afbeelding

Hoopvolle verwachtingen ten aanzien van Pechthold

actueel

Er zijn bij de voorzitters van de brancheorganisaties hoopvolle verwachtingen ten aanzien van de benoeming van Alexander Pechthold tot algemeen directeur van het CBR per 1 november. Onder andere het feit dat hij de weg weet in Den Haag geeft hoop.

Dit blijkt uit drie reacties. Op sociale media wordt Pechthold, zoals die dingen nu eenmaal gaan, bij voorbaat verguisd én geroemd, maar de brancheverenigingen VRB, FAM en LBKR zijn vooral benieuwd welke gevolgen de opvallende (want dat is het natuurlijk wel) benoeming gaat hebben. "We zijn blij dat er iemand aan het roer komt die de kracht heeft om de problemen bij het CBR aan te pakken", zegt Jos Post, voorzitter van de LBKR. Dat Pechthold vooral een politiek dier is, vindt Post niet leidend.
Voor Ruud Rutten, voorzitter van de FAM, is dat echter wel belangrijk. "Dit is wat de branche nodig heeft", zegt Rutten, die meent dat Pechthold en  directeur bedrijfsvoering jan Jurgen Huizing complementair zijn aan elkaar. "Wij hopen dat we zo snel mogelijk met hem rond de tafel kunnen gaan zitten", aldus Rutten.
De VRB ziet met de entree van Pechthold "goede perspectieven" en omschrijft hem als "een goede debater en iemand die het klappen van de zweep kent." 

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1