Logo rij-instructie.nl
Foto:

'Verklaring van Gezondheid' is drie jaar geldig

  actueel

In tegenstelling tot wat veel rijschoolondernemers veronderstellen, is een 'Verklaring van Gezondheid' niet één, maar drie jaar geldig. Om deze reden adviseert brancheorganisatie VRB haar leden om nieuwe leerlingen direct bij de machtiging te vragen een verklaring in te vullen. 

Het is in dit verband goed om de tekst erbij te pakken die het CBR hierover op haar officiële kanalen hanteert:

Hoe lang is de Verklaring van geschiktheid geldig?

Met de Verklaring van geschiktheid kunt u binnen een jaar uw rijbewijs bij de gemeente vernieuwen. Soms geldt een kortere termijn om uw rijbewijs te vernieuwen: dit staat dan in de besluitbrief.
Heeft u de Verklaring van geschiktheid gekregen omdat u examen gaat doen, dan kunt u met deze Verklaring van geschiktheid maximaal 3 jaar examen doen voor de aangevraagde categorie of categorieën.
Daarom adviseren wij onze leden om hun kandidaten ook alvast een kruisje te laten invullen voor het A-rijbewijs. Los van het feit of de leerling hier op dat moment al voor kiest. Maar omdat de afgegeven Verklaring van Gezondheid voor het doen van examens 3 jaar geldig is, bespaart men extra GV als het examen doen van een motorrijbewijs binnen die 3 jaar valt.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten