Logo rij-instructie.nl
Foto:

'Diesel en CO²-compenseerder, schoner dan dat kun je niet rijden.'

  actueel

(Dit is een commercieel bericht, ingestuurd door NXXT)

Lessen bij de grootste rijschool van Nederland, dat doe je bij NXXT. NXXT is een landelijke rijschool, die zich ontwikkelt op ZZP-basis. Jan Catsburg, algemeen directeur, aan het woord.
Wat doen jullie?
"De kracht van NXXT ligt in het web van instructeurs dat aangesloten is bij de rijschool. Eendracht maakt macht. We bieden de opleiding tot rij-instructeur aan en geven die in heel Nederland. Mensen die zich willen omscholen starten de opleiding en stromen dan door naar Nxxt. Wij zijn een landelijke franchiseformule, waarbij allemaal zzp'ers aangesloten zijn. Op dit moment rijden er 140 auto's door heel Nederland rijden en daarmee creëren we landelijke dekking. Leerlingen die verhuizen naar de andere kant van het land of ergens op vakantie zijn, overal kunnen ze lessen. Daarin zijn wij als Nxxt uniek."
Wat doet NXXT anders dan anderen?
"Inspelen op trends. Wij zijn bezig op een verantwoorde manier te ondernemen. Een voorbeeld is dat wij de eerste CO²-neutrale rijschool zijn. We compenseren de CO²-uitstoot door te investeren in allerlei groene projecten. Als het gaat om theorielessen voor leerlingen, dat gaat bij ons allemaal via een internetportaal. Als iemand daar 15 uur online besteed dan weten wij voor 90% zeker dat de leerling slaagt. En als hij niet slaagt vergoeden wij zijn theorie-examen. We lopen vooruit met alles. In 2018 zijn we uitgeroepen tot beste rijschool van Nederland. Wat wij als enige rijschool doen is een gratis proefles geven. Als iemand niet gaat lessen, zijn daar geen kosten aan verbonden. Iedereen kan met ons kennismaken zonder verplichtingen en zonder te betalen of ergens aan vast te zitten."
Wat zijn innovatiedoelen voor de toekomst?
Als ik denk aan innovatie voor de toekomst dan denk ik dat we eerder op waterstof uitkomen dan elektrisch rijden. Wij zijn als eerste benaderd om met een waterstofproef mee te doen. Bij zulke nieuwe ontwikkelingen haken wij graag aan. Maar ik geloof nog altijd in onze formule. Hoe we nu rijden met diesel en CO²-compenseerder, schoner dan dat kun je niet rijden."

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten