Logo rij-instructie.nl
Foto:

Airco en ventilatiesysteem kunnen gewoon aan tijdens de rijles

De brancheorganisaties hebben op basis van externe adviezen het protocol voor veilig rijles geven in tijden van corona aangepast en om het advies om airco en ventilatiesystemen zo min mogelijk te gebruiken te schrappen.

Het wachten is wel op de uitkomsten van een onderzoek van TNO, in opdracht van het ministerie van I&W en CBR naar de effecten van ventilatie in de auto op verspreiding van een aanwezig virus. Tot die tijd is het advies: airco en ventilatie op de gebruikelijke wijze inzetten. Ook inzake eventuele schermen en folie wordt het advies van TNO afgewacht. Tot die tijd is het advies die schermen en folie niet te gebruiken. Dat advies zal naar verwachting nog enkele weken op zich laten wachten.

De samenwerkende brancheorganisaties zijn blij dat de rijschoolsector maandag 11 mei weer open gaat en adviseren alle rijscholen om zich goed aan de voorschriften te houden. Met name de selectie vooraf, door middel van de gezondheidsvragen aan instructeurs en leerlingen is cruciaal, evenals het na elke les grondig desinfecteren van het lesvoertuig.|

Meer berichten