Logo rij-instructie.nl
Foto:

Volgende week 'Week van de Rijschool': geef u nu op

Inspireren, leren en vooruit kijken, dat zijn de drie kernwoorden die de Week van de Rijschool het beste beschrijven. Acht bekende leveranciers uit de rijschoolbranche hebben de handen ineen geslagen om rijschoolhouders en instructeurs in deze bijzondere dagen te voorzien van nieuwe inzichten en positieve energie.

De eerste versoepelingen zijn inmiddels van kracht binnen de rijschoolbranche en het lijkt erop dat de komende weken langzaam aan de branche weer gaat opstarten. Maar hoe herpak jij je na de coronacrisis?

Verbeter je rijschool op acht punten

Op acht verschillende onderwerpen willen de partners van de Week van de Rijschool jou inspireren en nieuwe inzichten geven, zodat je sterker uit de coronacrisis komt.

Op maandag 11 mei wordt je online, via webinars, meegenomen door de verschillende onderwerpen. Je kiest zelf welke onderwerpen je wilt bijwonen en welke niet. Vervolgens krijg je na afloop een hand-out en stappenplannen om zelf aan de slag te gaan met de nieuwe inzichten en kennis.
Op vrijdag 15 mei wordt de nieuwe materie en kennis geëvalueerd en worden vragen beantwoord.

Speciale dag voor starende rijscholen

Speciaal voor rijschoolhouders die het afgelopen jaar gestart zijn, of die momenteel in de opleiding zitten, wordt op woensdag 13 mei de online Startersdag georganiseerd.
Een programma dat negen verschillende onderwerpen bevat geeft jou inzichten om je rijschool succes te starten.
Ook de startersdag is kosteloos bij te wonen en volg je online op je laptop/tablet. Bekijk het volledige programma op de Week van de Rijschool (link naar programma: https://www.weekvanderijschool.nl/programma/)

Waarom de Week van de Rijschool?

Een van de initiatiefnemers van de Week van de Rijschool is Wouter Eijkelenkamp van Dation. “We vinden het heel belangrijk om met elkaar als leveranciers een waardevolle bijdrage te leveren aan de branche. Juist nu is de tijd om vooruit te kijken en na te denken hoe je sterker uit de coronacrisis komt. We hebben dan ook de handen ineengeslagen en een breed programma vol inspirerende en leerzame onderwerpen opgezet, zodat iedereen in de branche een dag vol positiviteit en nieuwe inzichten kan bijwonen” aldus Eijkelenkamp. 

Verder zegt hij: "De coronacrisis en het beroepsverbod kennen veel nadelige gevolgen, maar de situatie biedt gek genoeg ook de ruimte om op een nieuwe manier naar je bedrijf te kijken. Er is ineens tijd om je te verdiepen in zaken waar je normaal niet aan toekomt en deze situatie dwingt je om creatief te kijken naar hoe je sterker uit de coronacrisis komt."
"We moeten niet uit het oog verliezen dat er binnenkort een enorme drukte op onze branche afkomt. De leerlingen van de afgelopen twee maanden willen verder met hun opleiding én er komt een golf aan nieuwe leerlingen aan; zowel vanuit de nieuwe aanwas aan 16/17 jarigen, maar ook het motorseizoen is geopend en de schoolexamens zijn bijna achter de rug. We zien in juni altijd een grote piek in aanmeldingen bij de rijscholen, dus dit is het moment om goed na te denken over hoe je deze piek gaat opvangen. Hoe ga jij hier straks mee om? Je ziet meer door de voorruit dan in de achteruitkijkspiegel, dus ontdek samen met ons hoe je je kunt verbeteren."

Naast Dation zijn de volgende leveranciers betrokken in de Week van de Rijschool: VERJO, Verkeersacademie, Vekabest, KIBO accountants, Tafka advies & administratie, Rij-Instructie en RijschoolVandaag.

Aanmelden en programma

Deelname aan de Week van de Rijschool is kosteloos en volg je online. Bekijk hier het volledige programma: https://www.weekvanderijschool.nl/programma/

Hier vind je meer details over de acht onderwerpen.

Meer berichten