Logo rij-instructie.nl
Foto: CBR
Foto: CBR

CBR start op 11 mei met motor- en bromfietsexamens

Het CBR start op 11 mei weer met het afnemen van motor- en bromfietsexamens, zo heeft het zojuist bekendgemaakt.

Aan het eind van vorige week kwam het bericht dat het beroepsverbod op rijlessen niet meer gold voor rijlessen voor motoren en bromfietsen / scooters. Voor het CBR was dat dezelfde middag nog aanleiding om te melden dat ook weer aan de bak mocht. Meer nieuws zou begin deze week volgen, maar dat bleek wat voorbarig en op social media hebben verschillende rijschoolhouders daar hun verbolgenheid over uitgesproken. 

RIVM-adviezen
Het vervolg op het bericht kwam zojuist en daaruit blijkt dat het CBR op 11 mei waar van start gaat met het afnemen van de praktijkexamens voor de bromfiets en het motorexamen voertuigbeheersing. Het afnemen van deze examens gebeurt uiteraard volgens RIVM-richtlijnen, zoals het houden van 1,5 meter afstand, zo laat het CBR weten. De motorexamens verkeersdeelneming starten op een later moment. "We onderzoeken nu hoe we dit examen volgens de RIVM-adviezen kunnen afnemen", zegt het CBR.

Het CBR informeert alle examenkandidaten en hun rijscholen zo veel als kan persoonlijk over het herstarten van de praktijkexamens bromfiets en motorexamen voertuigbeheersing. 

Meer berichten