Logo rij-instructie.nl
Foto:

LBKR: verhoog lesprijs met minimaal 10 procent

Branchevereniging LBKR adviseert haar leden het lestarief met minimaal 10 procent te verhogen. Dit is nodig omdat de instructeur meer tijd kwijt is aan luchten, leeg rijden en ook met inkoop van materialen. 

Dit bleek gisteren tijdens het eerste webinar dat de branchevereniging hield. Deze manier van communiceren smaakt naar meer. Jos Post, voorzitter van de branchevereniging, vertelt: “We gaan hiermee door: het is  goed om met leden in gesprek te zijn.”

Nu vanaf maandag weer gelest kan worden is er opluchting, maar dat de wereld er anders uitziet is ook helder. Er is wezenlijk niets veranderd aan het risico op besmetting. Vrees daarvoor is dus terecht. Laten we dan ook echt voorzichtig zijn, luidt de boodschap die doorklinkt. Maar ook: laat je niet leiden door angst. Verder deden de leden een aantal suggesties:
- Maak de rijlessen langer, zodat je minder verschillende contactmomenten hebt per dag.
- Er komt een contactpunt waar leden gecertificeerde middelen voor desinfectie en reiniging kunnen aanschaffen. Ook komt daar een advies uit welke middelen geschikt zijn voor veelvuldig reinigen en desinfecteren van kwetsbare interieurdelen en bekleding.
- De LBKR adviseert leden om het tarief met tenminste 10% te verhogen in verband met de corona-maatregelen.
- Er wordt uitgezocht hoe het met de steunmaatregelen vanuit de overheid zit als je nog niet gaat/kunt gaan rijden op 11 mei.

Volgende week donderdag om 19 uur komt er een vervolgmeeting voor leden waarin ook CBR-maatregelen worden besproken. Daarnaast heeft een actieve evaluatie plaats van de dan achterliggende week.

Vandaag is er om dezelfde tijd een open Q&A-webinar en  er is vandaag nog een webinar met dezelfde opzet als die van gisteravond, maar dan voor niet-leden en aspirantleden. Iedereen is welkom met zijn of haar vragen. Hier vindt u de link naar het open webinar. Er kunnen nu alvast vragen worden gestuurd naar info@lbkr.nl zodat de vragen vast gefilterd en uitgezocht kunnen worden. "We doen ons best om alle vragen te beantwoorden", laat de LBKR weten.

Meer berichten