Logo rij-instructie.nl
De theorie-examens zijn de eerste examens waarmee het CBR weer start.
De theorie-examens zijn de eerste examens waarmee het CBR weer start. (Foto: CBR)

Meerijden met examen is er niet meer bij; CBR start met theorie-examens en nascholing

Meerijden met het examen is er niet meer bij. In het zogeheten veiligheidsprotocol dat is opgesteld door de brancheorganisaties BOVAG, FAM, VRB en LBKR staat dat in een lesvoertuig maximaal twee mensen mogen zitten. Rijscholen hoeven geen gebruik te maken van het protocol, maar dit wordt wel dringend geadviseerd. Het protocol heeft de zegen van minister Van Nieuwenhuizen van I&W. Het CBR start intussen op een nog nader te bepalen datum met de theorie-examens en de theoretische nascholingen voor beroepschauffeurs en schaalt daarna op naar de overige examens. 

Het veiligheidsprotocol omvat alle maatregelen die een rijinstructeur en rijschoolhouder kan nemen om besmetting met het corona-virus te voorkomen. Het protocol is opgesteld in overleg met onder andere het CBR en meerdere veiligheidsinstanties en past in de anderhalvemetersamenleving waar we het in elk geval de komende maanden mee moeten doen.

CBR
Inmiddels maakt ook het CBR zich op om weer te beginnen. Hoewel het CBR de nodige voorbereidingstijd had, laat het zich niet vastpinnen op een datum dat worden herstart. "Naar verwachting starten we op korte termijn als eerste met de theorie-examens en de theoretische nascholingen voor beroepschauffeurs. Informatie over de exacte startdatum en welke hygiëne- en gedragsvoorschriften we in de examencentra hanteren volgt", laat het CBR weten.
In totaal moest CBR sinds 16 maart ruim 300.000 examens, rijtesten en cursussen annuleren.

Meer berichten