Logo rij-instructie.nl
Foto: BOVAG

BREAKING: vanaf 11 mei mag weer rijles worden gegeven!

Vanaf 11 mei geldt het beroepsverbod op rijles geven niet meer, maar er zijn wel voorwaarden. Rijinstructeurs moeten net zoals bij alle andere zogeheten contactberoepen vooraf aan leerlingen vragen of ze bepaalde ziekteverschijnselen hebben die kunnen duiden op corona (een check). Is dat het geval, dan mag uiteraard niet worden gelest. Met deze maatregelen rekent de regering erop dat het gebruik van mondkapjes in de lesauto niet nodig zal zijn, aangezien deze volgens premier Rutte maar een beperkt effect hebben om het virus het hoofd te bieden.

Dit zei premier Rutte vandaag tijdens de persconferentie inzake de maatregelen vanwege het corona-virus. De algehele teneur is dat vanaf 11 mei de teugels langzaam maar zeker worden gevierd, tenzij blijkt dat het virus weer te veel slachtoffers zal vergen.
Na het goede nieuws afgelopen vrijdag dat de motor- en bromfietslessen weer mochten beginnen, is dit de boodschap waar de rijscholenbranche naar snakte.
De komende dagen zal blijken onder welke omstandigheden het CBR examens gaat afnemen en ook in welke volgorde de examens worden afgenomen. Ook wordt in samenwerking met de brancheorganisaties gewerkt aan protocollen waar rijinstructeurs en leerlingen zich aan moeten houden om les te kunnen geven.


 

Meer berichten