Afbeelding

Ouderen die gevaarlijk rijden maar verder niets mankeren, mogen weer de weg op

actueel

Tientallen ouderen die wegens gevaarlijk rijgedrag door de politie staande zijn gehouden, gaan jaarlijks weer de weg op zonder dat ze een rijvaardigheidstest hoeven af te leggen. Levensgevaarlijk, oordeelt voormalig medisch adviseur van het CBR Wim van Os. Ze mankeren geestelijk niets en hoeven daarom van de wet geen test af te leggen, reageert het CBR. 

Dit blijkt uit een publicatie in NRC vandaag. NRC beschikt over een interne evaluatie van het CBR waaruit Van Os deze conclusie trekt. In dit stuk worden de effecten van een wetswijziging in 2016 onder de loep genomen. Volgens de nieuwe regels hoeven ouderen die zijn aangemeld wegens gevaarlijk rijgedrag maar die verder geestelijk niets mankeren geen medische test te ondergaan en mogen ze zo weer de weg op.
Over het aantal personen die op deze manier weer aan het verkeer deelnemen zijn de meningen verdeeld. NRC houdt het op enkele tientallen, terwijl het CBR het aantal zestien noemt.
Hier leest u de publicatie uit NRC.

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto gisteren
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1