Logo rij-instructie.nl
Foto:

Datum invoering snelheidsverhoging landbouwtrekkers nog onbekend

  actueel

De invoering van een snelheidsverhoging voor snelle landbouwtrekkers naar 40 km/uur wordt tot nader orde uitgesteld. De Tweede Kamer gaat namelijk pas in de derde week van 2020 (als dat al gehaald wordt) praten over het wetsvoorstel registratie- en kentekenplicht van (land)bouwvoertuigen en daardoor is onbekend welke datum de nieuwe wet wordt ingevoerd.

Minister Cora van Nieuwehuizen van Infrastructuur en Waterstaat stuurdeehet wetsvoorstel in april naar de Tweede Kamer, in juli is de schriftelijke vragenronde geweest en in september besloot de Tweede Kamer om eind oktober een plenair debat over het wetsvoorstel te houden. Maar dat werd uitgesteld en nu wordt dt pas op zijn vroegst in januari gehouden.
Volgens landbouworganisatie Cumela is snelle invoering van de wet gewenst vanwege de zogeheten 'infractieprocedure ingebrekestellingsprocedure' tegen Nederland van Europese Commissie. Bij te lang uitblijven van de invoering van de APK-plicht voor snelle tractoren kan Nederland een boete krijgen die kan oplopen tot 22 miljoen euro.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten