Logo rij-instructie.nl
DON (links) en Nelen zijn de meest 'verse' nieuwe leden van de FAM.
DON (links) en Nelen zijn de meest 'verse' nieuwe leden van de FAM.

Makkelijker lid worden van de FAM

  actueel

De FAM heeft recent de toelatingseisen aangepast zodat rijschoolhouders makkelijker lid kunnen worden. In vervolg kan een rijschoolhouder zich aanmelden als hij tenminste lesgeeft in drie categorieën en in één daarvan minimaal 40 examens per jaar afneemt. Voorheen was een eis dat een rijschool alle categorieën deed.

Dit hebben de leden van de FAM onlangs besloten, zo laat secretaris Juanita van Rijswick weten. De FAM had altijd de naam dat leden met een veto nieuwe leden konden weigeren, maar dat is al langere tijd niet waar. "Wij vinden wel dat een nieuw lid toegevoegde waarde moet hebben, dus het is niet zo dat nu iedereen die voldoet aan de basiseis van drie categorieën nu  automatisch lid kan worden.Maar het is waar dat we de eisen iets hebben aangepast en helderder op papier hebben gezet."
Inmiddels staan volgens Van Rijswick vier nieuwe leden in de startblokken (deze week zal bekend worden welke dat zijn), terwijl onlangs de rijscholen Nelen uit Amsterdam en DON uit het Westland lid zijn geworden. Met andere woorden: de FAM gaat voor groei. 


 

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten