Logo rij-instructie.nl
Foto:

In elk geval 14.000 Nederlanders zijn nieuwsgierig naar ADAS

  actueel

In elk geval bijna 14.000 Nederlanders hebben serieus interesse om zoveel mogelijk te weten over elektronische rijhulpmiddelen (ADAS) in de auto. Zoveel mensen hebben zich althans aangemeld voor het zogeheten 'Slim Rijbewijs' dat het vergaderen van kennis over ADAS faciliteert.

Dit meldt de RAI Vereniging. Het slimme rijbewijs is geen echt rijbewijs, maar is een actie van slimonderweg.nl. Dit is hét platform voor consumenten over slimme hulpsystemen (ADAS) en de ontwikkelingen binnen mobiliteit en is een samenwerking van onder andere het CBR, ANWB, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en RAI Vereniging. 

Steeds meer auto's zijn tegenwoordig uitgerust met slimme hulpsystemen, die automobilisten ondersteunen bij het autorijden en het is noodzakelijk dat automobilisten hierover kennis opdoen. Op slimonderweg.nl kunnen bezoekers sinds juni dit jaar een spel spelen om hun slimme rijbewijs te halen. De deelnemers moeten de slimme hulpsystemen koppelen aan de getoonde verkeerssituaties. De beste deelnemers maakten tot eind oktober kans op een ADAS-training van de Verkeersveiligheid Groep Nederland. De winnaars zijn inmiddels door de organisatie geïnformeerd. Het succes van het spel was voldoende aanleiding om de wedstrijd te verlengen met een tweede ronde. Tot 14 januari 2020 kunnen bezoekers hun kennis testen om ook nog een Slim Rijbewijs te halen.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten