Logo rij-instructie.nl
Archieffoto. Deze is niet geschoten in Brabant-Noord.
Archieffoto. Deze is niet geschoten in Brabant-Noord. (Foto: Hans Peijs)

Ook motorrijles in Veiligheidsregio Brabant-Noord toegestaan

Het kon eigenlijk niet uitblijven: nadat er motorrijles mag worden gegeven in Groningen, zouden ook andere zogeheten Veiligheidsregio's ongetwijfeld aanhaken. Dat is nu gebeurd, want ook in Brabant-Noord kunnen de rijlessen op de motor weer doorgaan en wellicht zijn er ook andere Veiligheidsregio's waar de lijn van Groningen wordt gevolgd. De chaos wordt alleen maar groter.

Het is in Brabant-Noord klip en klaar. "Motorrijlessen zijn toegestaan mits aan de landelijke richtlijnen kan worden voldaan, zoals: niet met twee personen op een motor, gebruik van eigen helm en handschoenen, minimaal 1,5 meter afstand houden. Autorijlessen zijn niet toegestaan", laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten aan de redactie van Motornieuws.

Weliswaar geldt een landelijk beroepsverbod op het geven van rijlessen en minister Van Nieuwenhuizen van I&W heeft dit vorige week nog een keer bevestigd, maar de autonome Veiligheidsrisico's Groningen en Brabant-Noord lappen deze regels aan hun laars en wellicht dat er meer gaan volgen.

Meer berichten