Afbeelding
Foto: Ruud Rutten

CBR loopt in twee corona-maanden 200.000 examens mis

Algemeen

Als vanaf 19 mei het beroepsverbod op het geven van rijles wordt opgegeven, hebben zo'n 200.000 personen geen rij-examen kunnen doen. Het is wel een mooie tijd voor al die mensen om nog even aan de theorie te schaven, want daar zakken er wel heel erg veel voor.

Dit zei algemeen directeur van het CBR Alexander Pechtold vandaag bij 5 uur live op RTL4. Pechtold ging in op de situatie in de rijscholenbranche en vertelde net als eerder deze week in De Telegraaf dat de branche alles op alles zet om op het moment dat het weer mag 'RIVM-proof' rijles te geven.
De praktijkexamens en rijlessen zijn daarbij de grootste uitdaging. "Er wordt gezocht naar oplossingen, maar een auto blijft een auto en dus moeten we zoeken naar schermpjes waarbij allerlei eisen gelden, onder andere ten aanzien van lichtreflectie. Uiteindelijk heeft het RIVM het voor het zeggen." Een van de oplossingen war naar wordt gekeken, is een folie waarmee het niet onmogelijk zou zijn om in te grijpen. Momenteel wordt dit getest.
Pechtold kijkt uit naar verruiming van de maatregelen. "Wij willen graag richting 20 mei laten zien dat de plannen die we nu al grotendeels klaar hebben, kunnen worden uitgevoerd want Nederland moet wel blijven rijden."



 

Afbeelding
Leerlingen tevreden over de wijze waarop rijscholen omgaan met lange reserveringstermijnen 14 uur geleden 5
Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 25 apr, 16:15
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16