Logo rij-instructie.nl
Foto: CBR
Foto: CBR (Foto: Hans Peijs)

BREAKING: CBR SCHRAPT ALLE EXAMENS

Het CBR in het hele land vanaf maandag 16 maart tot en met 31 maart alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag) geschrapt. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens.

Nadat eerder Belgie, Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk dit besluit al hebben genomen, was het onontkoombara en nu is ook het CBR om. Kandidaten en hun rijscholen worden vandaag geïnformeerd. Alle examens kunnen zodra dat weer kan kosteloos worden ingehaald. Om een run op examens na 31 maart te voorkomen, is het reserveren van examens en rijtesten voorlopig niet mogelijk.

Het besluit is genomen door algemeen directeur Alexander Pechtold: "Alle experts raden aan om zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Daarom vind ik het niet langer verantwoord om examens, toetsen en cursussen door te laten gaan. Zo hopen we verdere verspreiding van het virus in te dammen."  

Medische beoordeling gaat door
De afgelasting geldt niet voor iedereen. ‘Stafmedewerkers, medewerkers in kantoorfuncties en medewerkers van de afdeling Rijgeschiktheid werken zoveel mogelijk vanuit huis of verspreid over de kantoren.

Beroepschauffeurs en code 95
Door het besluit om scholen te sluiten, worden de nascholingscursussen voor beroepschauffeurs niet meer geregistreerd. Dit betekent dat de gevolgde cursussen vanaf 17 maart niet meetellen voor de code 95. Dit geldt in ieder geval tot en met 31 maart.

Meer berichten