Logo rij-instructie.nl
Gijs Kantelberg (archieffoto).
Gijs Kantelberg (archieffoto).

'Vernieuwde WRM is gedrocht. Mooi dat we dat kunnen repareren'

"De nieuwe WRM is een gedrocht waar iedereen zich diep voor moet schamen. De nieuwe WRM is het resultaat van het grote gebrek aan samenwerking in de branche. Dus als dit via ‘Samen Sterk’ kan worden gerepareerd, dan is dat zeer welkom."

Dit zegt Gijs Kantelberg, directeur van opleider de VerkeersAcademie in Rij-instructie. Kantelberg is voorzitter van een van de drie projectteams van 'Samen Sterk' en ziet dit project onder meer als een uitgelezen kans om de fouten die volgens hem zitten in de vernieuwde WRM (deze wordt op 1 april van kracht) te herstellen. "We moeten dit zien als nieuwe en misschien wel laatste kans.” 

Heb jij het idee dat ‘Samen Sterk’ alle problemen die er zijn met de nieuwe WRM en meer gaat tackelen?
“Dat weet ik niet, maar in elk geval ligt het probleem nu zichtbaar op tafel en loopt niemand er omheen. Vervolgens ligt het er natuurlijk aan hoe dit gaat lopen.”

Wat vind je sterke punten van ‘Samen Sterk?’
“Dat zijn er een paar. Allereerst dat de hele branche hier aan werkt. Dat is nog nooit gebeurd en is op zich al winst. Ten tweede vind ik het belangrijk dat nu niet wordt geroepen ‘In Duitsland doen ze het zus’ en ‘In België doen ze zo’. “Evidence based”, dus gebaseerd op feiten. Niet op wensen of eigen creaties. Er wordt nu met een frisse blik gekeken naar de uitdagingen en de oplossingen. We moeten leren van het verleden en met name ook van andere sectoren; hoe dat die het doen op het gebied van opleiden en bijscholen.”

'Samen Sterk' heeft tot doel verbeteringen in de rijscholenbranche aan te reiken aan minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur. Vrijwel alle partijen die er in de branche toe doen, praten mee. Begin mei moet er een ei worden gelegd en medio mei wordt tijdens een branchedag het einddocument overhandigd aan de minister.

De complete visie van Gijs Kantelberg over 'Samen Sterk' en het verloop daarvan staat in de reguliere editie van Rij-instructie, die zaterdag op de mat ligt bij de abonnees. Ook laat initiatiefnemer Ruud Rutten in deze uitgave zijn licht schijnen op  Samen Sterk.'  

Meer berichten