Logo rij-instructie.nl
Foto:

Tot nu toe 23 praktijk- en 34 theorie-examens uitgesteld wegens coronavirus

Verschillende medewerkers van het CBR in Brabant zitten hoestend en proestend en ook met koorts thuis, maar bij niet één is tot nu een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het CBR houdt echter nauwlettend de vinger aan de pols, ook wat betreft de inzet van examinatoren.Tot en met gisteren zijn 23 praktijk-examens en 34 theorie-examens uitgesteld vanwege gezondheidsredenen van een kandidaat. 

Het CBR heeft verschillende maatregelen uitgevaardigd om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De organisatie volgt daarbij in principe de aanbevelingen van het RIVM, maar zet een stapje extra in verband met de veiligheid van de klanten en medewerkers. Als een examen niet kan doorgaan vanwege deze preventieve maatregelen, dan kan de examenkandidaat dat op een later moment inhalen. Het CBR brengt hiervoor geen kosten in rekening.
Veel maatregelen hebben betrekking op het bezoek van kandidaten aan een examencentrum van het CBR, maar andersom is ook de vraag opportuun hoe het CBR voorkomt dat kandidaten besmet kunnen raken door een examinator die mogelijk met het virus is besmet. Een woordvoerster laat weten dat er nog geen medewerkers is getroffen, maar dat er wel verschillende thuis zitten met bepaalde ziekteverschijnselen.

Dit zijn de maatregelen die het CBR neemt:
* We heten onze klanten welkom zonder handen te schudden
* We vragen onze klanten om niet binnen te komen als ze ziekteverschijnselen hebben die duiden op het coronavirus
* We vragen bezoekers die een afspraak hebben op onze locaties, om hun handen te wassen bij binnenkomst of hun handen te ontsmetten met de desinfecterende handgel

Wat moet ik doen als ik naar het CBR moet voor een examen of rijtest, en klachten heb van verkoudheid, hoesten of griep?

* Kom je uit Noord-Brabant, neem dan telefonisch contact op met de Klantenservice en kom niet naar een examencentrum
* Kom je uit een andere provincie neem dan contact op met de klantenservice als je klachten hebt van verkoudheid of hoesten én last van griep.
* Als je opleider ziek is, geldt ook voor jouw opleider het advies om niet naar het CBR te komen. Overleg dan met de rijschool of er een andere opleider beschikbaar is die mee kan naar het rijexamen. Is dat niet het geval? Vraag je rijschool contact met ons op te nemen. Wij zullen dan in overleg met de opleider het examen of de rijtest verzetten.
* Heb je geen ziekteverschijnselen maar kom je net uit een risicogebied of heb je contact gehad met een persoon bij wie het coronavirus is vastgesteld? Dan volgen wij de richtlijnen van het RIVM; als je geen gezondheidsklachten hebt, hoef je niet thuis te blijven. Als je door de GGD in quarantaine bent geplaatst, geldt uiteraard de uitstelregeling.
Mag een examinator mij weigeren als ik klachten heb van verkoudheid, hoesten of griep
Onze medewerkers kunnen besluiten om het examen (of rijtest) niet door te laten gaan als de kandidaat ziekteverschijnselen vertoont die kunnen duiden op het coronavirus. Indien dit gebeurt, wordt het examen uitgesteld en kan de rijschool een nieuw examen (of rijtest) plannen.

Medewerkers CBR
We vragen onze medewerkers het volgende:
* Medewerkers die in Noord-Brabant wonen vragen we om thuis te blijven als zij één van de genoemde klachten hebben: verkoudheid, hoesten of koorts. Waar mogelijk werken medewerkers uit Noord-Brabant thuis.
* Medewerkers die in de rest van Nederland wonen vragen we om thuis te blijven (werken) als zij verkouden zijn of hoest én je koorts hebben.

Maatregelen op het examencentrum
Onze schoonmaak op de examencentra is geïntensiveerd, op de centra is waar mogelijk desinfecterende handgel aanwezig. Op de theoriecentra zijn alcoholdoekjes aanwezig waarmee kandiaten het scherm (de touch-screen) kunnen schoonmaken.

Meer berichten