Afbeelding

Een op de vijf jonge mannen rijdt met alcohol op/5 procent doet dit wekelijks

actueel

Een op de vijf jonge mannen zegt in het afgelopen jaar wel eens auto te hebben gereden met meer alcohol op dan wettelijk is toegestaan. Dit blijkt uit onderzoek dat jongerenorganisatie TeamAlert heeft laten uitvoeren. Niet veel meer gedronken hebben dan volgens de wet mag en omdat het een kort ritje betreft, zijn de voornaamste redenen om auto te rijden met meer alcohol op dan toegestaan is.

Een vijfde geeft aan dat hij in het afgelopen jaar wel eens met meer alcohol dan mag heeft gereden. 5 procent doet dit wekelijks en 16 procent minimaal maandelijks. De rest bezondigt zich hier volgens eigen zeggen een enkele keer aan. De meest voorkomende situatie waarin overtreders autorijden onder invloed van meer alcohol dan wettelijk mag, is na bezoek aan vrienden. Een derde van de overtreders geeft aan dat het in hun omgeving normaal is om wel eens auto te rijden met meer alcohol op dan is toegestaan. 

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 7 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2