Logo rij-instructie.nl
Foto: Pixabay

CBR roept jongeren op om mee te denken over oplossingen

  actueel

Er komen volgens verkeersminister Van Nieuwenhuizen geen extra maatregelen om jongeren met een gezondheidsprobleem sneller te helpen, maar blijkbaar zit het CBR wel met de vraag hoe ze deze jongeren beter kunnen helpen. Om die reden wordt er volgende week donderdag een brainstormsessie gehouden waarbij jongeren wordt gevraagd met suggesties te komen hoe het beter kan.

Niet alleen ouderen hebben problemen met het CBR, maar ook jongeren die op de gezondheidsverklaring invullen een stoornis te hebben. Onlangs haalden 23 jongeren onder het toezicht van de camera's van #Boos verhaal op het hoofdkantoor van het CBR over de lange wachttijden en daarmee gepaard gaande extra kosten die zij moeten maken voor de controle van de verklaring.
Minister Van Nieuwenhuizen liet naar aanleiding van de uitzending weten geen extra maatregelen te nemen anders dan de algemene maatregelen die al zijn of nog worden genomen om de wachttijden op te lossen, maar er is wel interesse in goede tips. Het CBR roept daarom jongeren tussen 16 en 21 jaar op voor een goed en creatief gesprek. In de oproep laat het CBR weten de wachttijden niet direct te kunnen oplossen, maar wel te kunnen kijken naar 'oplossingen en ideeën voor de toekomst. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig!'
Er mogen 30 jongeren aanschuiven. Het eten 's avonds en de reiskosten worden vergoed en iedere deelnemer krijgt een cadeaubon ter waarde van 20 euro.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten