Logo rij-instructie.nl
Foto:

Utrecht wacht nog even met snorfiets naar de rijbaan

  actueel

De plannen om de snorfiets naar de rijbaan te verplaatsen in Utrecht zijn voorlopig uitgesteld, omdat de gemeente Utrecht meer tijd nodig heeft voor onderzoek. In Amsterdam zijn binnen de ring van de A10 fietspaden voor snorfietsen sinds 8 april al verboden gebied en gebruikers hebben een helmplicht, maar hier loopt niet alles op rolletjes. Verschillende lokale media melden dat het een chaos is.

Er zijn namelijk nog veel vragen over de gevolgen voor de veiligheid van de snorfietsers, de doorstroming van het verkeer en de uitvoering van de ideeën. Mogelijk kunnen ook de (aan)rijtijden van nood- en hulpdiensten en bussen niet overal gehaald worden als de snorfiets op de rijbaan komt.
De gemeente Utrecht is nog in gesprek met de nood- en hulpdiensten. Zij kijken per locatie wat de mogelijke oplossingen zijn. Zodra er een concept verkeersbesluit is waar alle betrokken partijen mee akkoord kunnen gaan, vindt er nogmaals een onderzoek plaats. De verwachting is dat de resultaten van dit onderzoek eind van 2019 besproken worden in de Utrechtse gemeenteraad. Dan zou er medio 2020 een definitief verkeersbesluit kunnen volgen, waarna mensen zes weken de tijd hebben om bezwaar te maken. 

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten