Leendert Roos doet wel meer opvallende zaken binnen de rijschoolwereld. Zo biedt h8iju leerlingen ook de mogelijkheid te lessen in een Rolls Royce. Nu heeft hij met de eerste lesautotoertocht weer wat nieuws.
Leendert Roos doet wel meer opvallende zaken binnen de rijschoolwereld. Zo biedt h8iju leerlingen ook de mogelijkheid te lessen in een Rolls Royce. Nu heeft hij met de eerste lesautotoertocht weer wat nieuws.

Leendert Roos organiseert eerste 'lesautotoertocht'

actueel

Leendert Roos, eigenaar van rijschool 'Lessen bij Leendert' in Radio Kootwijk (bij Apeldoorn), houdt zaterdag 19 oktober de allereerste 'lesautotoertocht.' Hierbij maakt een gevorderde leerling die hier aan toe is samen met twee andere leerlingen en een instructeur in groepsverband een toertocht over 250 tot 300 kilometer die de hele dag duurt en waarbij de deelnemers afwisselend plaatsnemen achter het stuur. 

'Voor rijbewijskandidaten die het leuk en ook wel een tikkie spannend vinden om samen met anderen een lange uitdagende rit te maken nog voordat ze het examen hebben gedaan.' Maar ook 'Voor mensen die bezig zijn om goed te leren autorijden' en 'Voor leerlingen die in hun zoektocht naar hun rijbewijs geen genoegen nemen met een roze pasje, maar méér willen leren en ontdekken dan wat nodig is om te slagen.' Dit zijn drie voorbeelden van leerlingen die Leendert Roos met de lesautotoertocht wil bereiken, maar iedereen die een andere reden heeft, is natuurlijk ook welkom.

Hele dag
Het wordt een mooie toertocht die de hele dag duurt. 'We gaan met drie leerlingen per lesauto plus je instructeur en we wisselen regelmatig van bestuurder, zodat iedereen voldoende aan z'n trekken komt. Deze toertocht gaat door steden, door bos, over hei, langs rivieren en natuurgebieden. We volgen alle wegen die er zijn: asfaltweg, zandweg, grindweg, hobbelweg, gat in de weg. We doen onderweg oefeningen die met hoog niveau autorijden te maken hebben, zoals elkaar volgen, inhalen, hellingen, het betere bochtenwerk etc", laat Leendert op zijn website weten.

McDrive
Er wordt tijdens de tocht, die per leerling 236 euro kost inclusief een uitgebreide lunch en een bezoek aan de  McDrive (want ook dat is autorijden), regelmatig gestopt. "De ene keer stoppen we wat korter, wisselen, en weer dóór, de andere keer wat langer om wat te eten en/of te drinken of rond te kijken. Je krijgt de tijd om te genieten wat er om je heen gebeurt."
En, belangrijk: de smartphone gaat uit. "Je telefoon gaat alleen aan om foto's te maken. Je social gaat uit en je bent lekker aanwezig om ook van de anderen te leren."
 

Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 22 uur geleden
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2