Foto: CBR
Foto: CBR Archieffoto

Medische informatie niet meer op MijnCBR getoond

actueel

Het CBR toont met ingang van 17 september 2019 alle medische informatie die klanten en artsen op papier indienen niet meer in MijnCBR, om de privacy van de klantgegevens te waarborgen. Verder moet het CBR tot in detail een stappenplan overleggen waarin het helder maakt hoe het de problemen waar de organisatie onder lijdt voor 1 maart 2020 oplost.

De eerste actie werd al aangekondigd door minister Van Nieuwenhuizen in haar brief aan de Tweede Kamer over de stand van zaken met betrekking tot het CBR. De tweede actie is ingegeven door een motie die door de Tweede Kamer is overgenomen.
Wat de medische dossiers betreft: afgelopen voorjaar werden dossiers van klanten zichtbaar voor andere klanten. Het CBR heeft begin juli al technische maatregelen genomen, maar er komt ook mensenwerk bij kijken en dat is een ander verhaal. "Omdat wij menselijke fouten bij het scannen niet kunnen uitsluiten, zijn op papier aangeleverde documenten vanaf vandaag niet meer online in te zien. Klanten kunnen nog wel zien of een document is ontvangen. Ook alle digitaal aangeleverde informatie blijft toegankelijk", laat het CBR weten.

Vorige week debatteerde de Kamer (andermaal) over het CBR en er zijn meerdere moties ingediend die zijn overgenomen. Verder is besloten dat gedupeerden een betere financiële tegemoetkoming in de kosten kunnen krijgen en dat de zogenoemde administratieve rijbewijsverlenging van ouderen zo snel mogelijk moet ingaan. De datum die hiervoor staat is in principe 1 december, maar de Kamer wil dat deze regeling eerder van kracht wordt.

.  

Afbeelding
Leerlingen tevreden over de wijze waarop rijscholen omgaan met lange reserveringstermijnen 7 uur geleden 5
Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 25 apr, 16:15
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16