Afbeelding

IBKI: van fraude bij opleiding is ons niets bekend

actueel

"Een rapport waarin zou staan dat er op grote schaal wordt gefraudeerd met stages, is ons niet bekend."

Hiermee pareert directeur Herme Bruin van IBKI de uitspraak van Gijs Kantelberg, directeur van De VerkeersAcademie, dat IBKI op de hoogte is van grootscheepse fraude bij de opleiding tot rijinstructeur. Rij-instructie schreef hier afgelopen woensdag over.
Volgens Kantelberg zou uit verschillende onderzoeken (waaronder één van een recherchebureau) blijken dat er in bijna driekwart van de stages op enigerlei fraude wordt gepleegd en IBKI zou hiervan op de hoogte zijn.

Niets bekend
Maar volgens IBKI is er bij de organisatie niets bekend over fraude. "Als IBKI serieuze signalen ontvangt dat er sprake zou zijn van stagefraude, dan kijken we daar zorgvuldig naar. Als we aanwijzingen of zelfs bewijs hebben dat opleiders zich niet aan onze spelregels houden, dan spreken we hen daar op aan en houden we deze opleiders wat meer in de gaten. Van grootschalige fraude is naar ons beste weten in elk geval geen sprake", aldus Bruin.

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 12 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2