Afbeelding

Vijftig experts werken samen aan reductie verkeersongevallen met 25 procent in 2020

actueel

Ruim vijftig nationale en internationale experts slaan de handen ineen om samen onveilig gebruik van de smartphone in het verkeer in Nederland tegen te gaan.

In Nederland steeg het aantal ernstige verkeersgewonden in 2016 naar 21400. In 2017 overleden 613 mensen in het verkeer. Uit een Amerikaanse studie blijkt dat in 68 pocent van de gevallen afleiding een rol speelt. De mobiele telefoon is een van de belangrijkste veroorzakers. Interpolis vindt dat het verkeer in Nederland veilig(er) moet zijn voor iedereen, omdat ieder ongeval er een teveel is.

Leed en verdriet
Chantal Vergouw, directievoorzitter Interpolis, laat weten: "Dagelijks worden wij als verzekeraar met de neus op de feiten gedrukt; er is sprake van een groeiend aantal verkeersongevallen. Los van de materiële schade, komt daar ook veel persoonlijk leed en verdriet bij kijken. Wij zien het dan ook als onze rol om tot een gedragen oplossing te komen die de verkeersveiligheid bevorderd. Daarom hebben wij ons als doel gesteld om het aantal verkeersongevallen met 25 procent te verminderen in 2020."

September
Begin september houdt Interpolis een 24-uur durende werksessie, waarbij de experts gezamenlijk werken aan een oplossing voor het probleem. Het is de bedoeling om de resultaten in september aan de minister aan te bieden.

Veilig verkeersgedrag is niet alleen de taak van de politie.
'Spreek elkaar aan op onveilige situaties' 3 uur geleden
Afbeelding
Reserveringstermijn gemiddeld het langst in Gelderland 5 uur geleden
Afbeelding
Tegen verkeershufters is geen kruid gewassen 11 uur geleden
Theo Vuyk
Blijf lekker doorwerken zolang het kan 6 mei, 15:15 3
Afbeelding
Tussentijdse toets: ANWB-rijscholen zijn grootgebruiker 3 mei, 13:21
Afbeelding
Helft cannabisgebruikers kruipt binnen 8 uur na blowen achter het stuur 1 mei, 15:22