Logo rij-instructie.nl
Foto:

Onduidelijkheid rond mondkapje leidt tot chaos en anarchie

En weer leidt een aangekondigde versoepelingsmaatregel rond corona tot chaos in de branche. En tot anarchie, want bij gebrek aan duidelijkheid hanteert iedereen zijn eigen regels. Het gaat nu om de versoepeling per woensdag aanstaande om met meer dan twee mensen in lesvoertuig te mogen plaatsnemen. De ene keer moeten alle inzittenden een mondkapje op, maar de andere keer niet.
Jos van Zuylen, voorzitter van de VRB, verlangt in elk geval duidelijkheid. "We doen een dringende oproep aan de overheid om de informatie zo spoedig mogelijk aan te passen en de keuze om wel of geen mondkapje te gebruiken in de lesauto over te laten aan de rijschoolhouder zelf", laat hij bozig weten.

De VRB is net al de meeste rijschoolhouders blij met de versoepelingen dat per 1 juli meer dan 2 mensen in een auto mogen, maar "dit goede nieuws wordt weer overschaduwd door onduidelijkheid aangaande de mondkapjes: stelt Van Zuylen.
Hij noemt het 'van de zotte' dat we, als we met zijn drieën in de auto zitten, dan ineens een mondkapje op moeten. "En als de derde persoon weer uitstapt dan kunnen deze mondkapjes weer af."

De VRB heeft opheldering gevraagd bij het ministerie van I&W, maar daar komt de brancheorganisatie niet verder. "Hier verwijzen ze ons naar de site van de overheid. Onze minister-president sprak echter in zijn persconferentie over een advies. Ons vermoeden is dat er weer eens een vrije interpretatie is geweest van de schrijver van de informatie die hierdoor onjuiste info op de site van de overheid heeft geplaatst."

En dus heeft hij een dringende oproep: "We doen een dringende oproep aan de overheid om deze informatie zo spoedig mogelijk aan te passen en de keuze om wel of geen mondkapje te gebruiken in de lesauto over te laten aan de rijschoolhouder zelf. Dat zou tenminste geheel in lijn liggen met de afgelopen periode en zou de onduidelijkheid in de branche weer wegnemen. Ik vind dat de branche ook wel eens duidelijkheid mag hebben, dat lijkt me niets teveel gevraagd", aldus Van Zuylen.

Meer berichten