Logo rij-instructie.nl
De minister ontvangt het einddocument van de vier branchevoorzitters,
De minister ontvangt het einddocument van de vier branchevoorzitters, (Foto: )

BREAKING: Minister Van Nieuwenhuizen ontvangt einddocument Samen Sterk

De branche heeft geleverd in de vorm van de Alliantie Samen Sterk, nu is het de beurt aan minister Van Nieuwenhuizen van I&M om te leveren. Wat de branche vooral niet wil is stilstand bij de zo innig gewenste vooruitgang. Echt keiharde toezeggingen kreeg Ruud Rutten.niet toen hij vanochtend in de aanwezigheid van de branchevoorzitters van BOVAG, VRB en LBKR het einddocument overhandigde aan de bewindsvrouw. maar de grondhouding is zeer zeker positief. Zij erkent dat de rijscholenbranche de belangrijkste speler is in het kader van het het verbeteren van de verkeersveiligheid. Maar ook merkte ze op dat het tijd wordt dat de branche zich beter organiseert. In september komt Van Nieuwenhuizen met vervolgstappen.

Maandenlang is eraan gewerkt door de belangrijkste stakeholders die de branche kent. Corona of niet, Samen Sterk werkte stug door aan het  einddocument dat vanochtend werd aangeboden. Het is een document geworden waarin de stakeholders gezamenlijk hebben gewerkt aan een revolutie binnen de branche. Een revolutie die moet resulteren in een Rijscholenbranche 2.0 waarin kwaliteit leidend is.

De minister vertelde onder de indruk te zijn van het resultaat en beloofde samen met het ambtenarenapparaat de balans op te maken en te kijken waar snel en op de lange termijn verbeteringen mogelijk zijn.

Vandaag en morgen verschijnen op deze website meer publicaties over Samen Sterk. In de komende uitgave van Rij-instructie die morgen verschijnt staan veel meer reacties plus de volledige inhoud van het einddocument.

Alexander Pechtold, algemeen directeur van het CBR, zei na afloop het belangrijk te vinden om nu de lange termijn in de gaten te houden. Tevens liet hij weten het onbestaanbaar te vinden dat er momenteel nog rijschoolhouders zijn die niet zijn georganiseerd. Maar ook zei hij dat ook het CBR nog stappen moet zetten, bijvoorbeeld op weg naar transparantie en meer kwaliteit.

Meer berichten