Logo rij-instructie.nl
Foto: Hans Peijs

BREAKING: Instructeur mag vanwege coronavirus niet meer meerijden tijdens examen

Instructeurs mogen tijdens het examen vanwege het coronavirus niet meer meerijden. Verder kunnen vanaf maandag 12 kandidaten tegelijk in de examenzaal, in plaats van de gebruikelijke 24. Zo zit er voldoende ruimte tussen de afzonderlijke examenkandidaten. Dit zin twee aanvullende maatregelen die zojuist zijn afgekondigd.

Het CBR neemt extra maatregelen om de gezondheid van medewerkers en klanten zoveel mogelijk te waarborgen. Naast de reeds aangekondigde maatregelen is de meest ingrijpende dat de instructeur niet meer mag meerijden tijdens het examen. Op social media zijn daar veel reacties over te vinden. 

Andere maatregelen zijn:
Examenkandidaten met klachten van verkoudheid of koorts vragen we niet naar het examencentrum te komen. Zij kunnen contact opnemen met de Klantenservice om het examen kosteloos naar een later moment te verplaatsen.
- In de theoriecentra in Eindhoven en Breda wordt het examenrooster aangepast, zodat het aantal theorie kandidaten en bezoekers dat tegelijk aanwezig is halveert. Dit gaat in op maandag 16 maart voor in ieder geval vier weken (t/m 11 april).
- Opleiders en begeleiders, zoals familie van kandidaten, wordt gevraagd zo weinig mogelijk gebruik te maken van de wachtruimtes om het aantal contacten te beperken.
- Gezien de grote drukte op en rond de theoriecentra is ook besloten om maatregelen te nemen, zodat er minder theoriekandidaten en -bezoekers tegelijk op het centrum zijn. Daarom halveert het CBR voorlopig het aantal kandidaten voor de plaatsen Eindhoven en Breda dat tegelijk in de zaal examen kan doen.
- Om de theorieklanten toch zo goed mogelijk van dienst te zijn, verruimt het CBR de openingstijden van de theoriecentra naar de avonden en de zaterdagen. Om dit aangepaste examenrooster in te kunnen zetten, worden komend weekend alle theorie-examens A, B en AM voor Eindhoven en Breda gecanceld.
- Kandidaten kunnen vanaf maandag 16 maart kosteloos een nieuw examen reserveren. Vandaag ontvangen kandidaten in Eindhoven en Breda hierover een SMS en e-mail. Deze maatregel geldt voor de komende vier weken vanaf aanstaande maandag 16 maart tot en met 11 april. Een uitzondering zijn de beroepsexamens en de pleziervaartexamens: die gaan wel door.
- Vanaf maandag kunnen 12 kandidaten tegelijk in de examenzaal, in plaats van de gebruikelijke 24. Zo zit er voldoende ruimte tussen de afzonderlijke examenkandidaten.

Meer berichten