Logo rij-instructie.nl
CBR
CBR (Foto: )

Troubleshooter CBR Pier Eringa: 'Medische specialisten willen een 10, maar misschien is een 8 ook goed'

  actueel

'Specialisten willen graag een 10, maar misschien is een 8 ook goed.'

In deze bewoordingen liet Pier Eringa zich in het radioprogramma Radiomakers (NPO1) uit over de problemen bij het CBR. Erkend troubleshooter Eringa (hij deed dit eerder onder andere ook bij Prorail) is in oktober op verzoek van minister Van Nieuwenhuizen van IenW 'ingevlogen' om bij het CBR puin te ruimen en de vraag aan hem luidde wat de stand van zaken is. Eringa liet niet het achterste tong van zijn tong zien, maar uit een aantal antwoorden valt wel wat te distilleren. Zoals het feit dat hij zich afvraagt of het stelsel dat nu wordt gehanteerd om aan te tonen of iemand rijgeschikt is, wellicht anders kan. Daar zal de komende periode ongetwijfeld een ei over worden gelegd, temeer daar de minister onder andere de SWOV daar ook onderzoek naar heeft laten doen.

Ook kun je uit zijn antwoorden concluderen dat er onder de medewerkers een slechte sfeer heerst naar aanleiding van alle commotie. "Als de politiek over je heen plast en de media over je heen plassen, dan ga je niet trots op een verjaardag vertellen dat je bij het CBR werkt."

Om het tij te keren, moet er wel wat veranderen. "Adel verplicht. Eerst moet je presteren en leveren en als dat op orde is, moet je dat laten zien. Mara dat is niet in een paar maanden voor elkaar."

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten