Afbeelding

Minimum leeftijd besturen bijzondere bromfiets op 1 juli naar 16 jaar

actueel

Minister Van Nieuwenhuizen wil de minimum leeftijd waarop een 'bijzondere bromfiets' mag worden bestuurd op 16 jaar vaststellen. De beoogde datum is 1 juli dit jaar. Deze eis gaat gelden voor bestuurders van landbouw- en bosbouwtrekkers, gehandicaptenvoertuigen, motorrijtuigen met beperkte snelheid en bestuurders van motorvoertuigen waarvoor geen rijbewijsplicht geldt.

Dit staat in een zogeheten Ontwerpbesluit tot aanpassing van het Reglement Rijbewijzen. In het Reglement Rijbewijzen staat nauwkeurig omschreven voor welke voertuigen welke eisen gelden om het te mogen besturen. Onder de nieuwe regeling zullen onder andere de Stint en de Segway vallen.
Een andere regel die in de pijplijn zit, is dat dit soort voertuigen in vervolg over twee buitenspiegels moeten beschikken.
Het Ontwerpbesluit is met een aanbiedingsbrief onlangs naar de Tweede Kamer gestuurd. Die moet er zich nog over uitspreken, maar gezien de recente problemen met de Stint en de aandacht voor de verkeersveiligheid is er en zeer grote kans dat dit wordt aangenomen.

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 10 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1