Afbeelding

Oproep om actie te voeren op het Malieveld

actueel

In maart wil een groep rijschoolhouders die zich het Rijschool Stakings Team noemen naar het Malieveld om te protesteren tegen een aantal zaken die de rijscholenbranche parten speelt. Er komt een behoorlijk eisenpakket op tafel, waarvan een lager btw-tarief voor de rijlessen er één is.

"Niets doen is voor ons geen optie, wij willen actievoeren voor meer bewustzijn en begrip en een gezonde branche", schrijven de initiatiefnemers Sandra van Laar, Patricia Nijman en Rob van Riel in een startdocument waarin alle punten worden genoemd waarvoor ze actie willen voeren. Er zijn op basis van navraag onder rijschoolhouders op sociale media vijf actiepunten benoemd:
- Het BTW-tarief voor rijles moet omlaag.
- Vrijstelling van wegenbelasting en BPM.
- Waarborgen van privacy van de instructeur door IBKI en CBR.
- Het CBR moet stoppen met het communiceren van een gemiddeld aantal rijlessen.
- De praktijkbegeleiding moet onderdeel zijn van de bijscholing en niet gelden als een examen en de sanctie moet verdwijnen.

In het document staat verder dat de drie iedere rijschool in Nederland wil vragen te laten zien 'dat wij een eenheid vormen, actief betrokken willen worden in het proces vanuit vakinhoudelijkheid en samen te staken om te laten zien waar wij voor staan.'
Dat de drie rijschoolhouders zich niet wenden tot de vier brancheverenigingen is, zo laten ze weten, gelegen in het feit 'hier niet de ondersteuning te voelen die noodzakelijk is.'
De brancheorganisaties herkennen zich overigens in een aantal punten, maar stellen gelijkertijd dat een stakingsactie als deze niet de juiste weg is om iets te bereiken. Overleg met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, politici en organisaties als CBR en IBKI is, zo vinden zij, een meer geëigende route.

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1