Logo rij-instructie.nl
Foto:

Mediworld ontwikkelt training voor gebruikers scootmobiel

  actueel

Mediworld (aanbieder van hulpmiddelen met name van voertuigen) heeft voor gebruikers van scootmobielen specifieke rijvaardigheidstrainingen ontwikkeld. Het doel is om de gebruiker van de scootmobiel goed voorbereid op weg te laten gaan. Tijdens de rijvaardigheidstrainingen worden dagelijkse situaties nagebootst en wordt de gebruiker gewezen op de aanwezigheid in het verkeer. Er worden situaties nagebootst zodat de gebruiker voorbereid is op mogelijk gevaarlijke verkeerssituaties. 

Scootmobielen worden steeds vaker in verband gebracht met onveilige situaties. Onder de groep gebruikers van de scootmobiel is het aantal verkeersdoden meer dan verdubbeld tussen 2010 en 2015. Ook de afgelopen twee jaar vielen weer tientallen doden. 
Reden genoeg, vindt Mediworld, om al bij de eerste kennismaking met een scootmobiel serieus te kijken naar de gebruiker en de verkeersveiligheid. Op het moment dat een scootmobiel wordt aangekocht is de verkoper meer dan eens afgeleid door de verkooptransactie en is zich in veel mindere mate bewust van de rol van de scootmobiel in het verkeer.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten