Logo rij-instructie.nl
Foto:

LBKR is bij IBKI welkom, maar bij het CBR is dat de vraag

  actueel

Het feit dat de LBKR zo snel mogelijk een vereniging is, is geen 100 procent garantie dat het ook direct mag aanschuiven bij het Branche Voorzitters Overleg (BVO). Eerder, bij toelating van de VRB, kwam opeens de eis uit de hoge hoed dat een vereniging 300 leden moet hebben. Rij-instructie heeft het CBR gevraagd welke eisen ze stelt aan een nieuwe vereniging om te kunnen meepraten, maar heeft nog niet gereageerd. IBKI daarentegen voert al regelmatig overleg met de LBKR.

LBKR-voorzitter Jos Post liet afgelopen vrijdag weten de stichting zo snel mogelijk om te vormen tot een vereniging, aangezien het daar veel mee kans maakt om aan tafel te zitten tijdens alle officiële overlegstructuren. Of het zo simpel is, moet nog blijken. BOVAG laat desgevraagd weten dat toelating tot het BVO aan het CBR is. "Wat ons betreft zijn dat brancheverenigingen met een duidelijk ledenmandaat en een structuur om verantwoording af te leggen aan de leden, zoals BOVAG ook is ingericht", laat een woordvoerder weten, maar de bal ligt dus bij het CBR. Dat hebben we gevraagd om vandaag duidelijkheid te verschaffen, maar we hebben nog geen antwoord.

IBKI
IBKI doet minder moeilijk en laat weten al volop te praten met de LBKR. "Dat doen we over twee weken weer en dan zal het concreet gaan over de ideeën van de LBKR voor de uitwerking van amendement en moties in het kader van de nieuwe WRM."
De LBKR neemt echter nog niet deel aan het formele overleg met de branche in de CEC-WRM. Dat heeft ook te maken met het feit dat IBKI  momenteel de voorwaarden om deel te kunnen nemen aan de CEC, tegen het licht houdt. Naar verwachting zal daar voor 1 april duidelijkheid over ontstaan. "Dat de LBKR zich omvormt tot een vereniging, kan helpen", aldus IBKI.

Zodra wij van het CBR een reactie hebben die duidelijkheid verschaft, melden we dat in een volgend nieuwsbericht.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten