Jos Post opende vorig jaar de eerste bijeenkomst van de LBKR en doet dit vrijdag andermaal.
Jos Post opende vorig jaar de eerste bijeenkomst van de LBKR en doet dit vrijdag andermaal. Foto: Rij-instructie

LBKR wil weten hoe rijschoolhouders de educatieve maatregel willen zien ingevuld

actueel

De bestuursleden van stichting LBKR gaan graag met rijschoolhouders in discussie over de uitvoering en gewenste invulling van de educatieve maatregel die in de vernieuwde WRM in de plaats komt van de sanctie van het verliezen van de instructiebevoegdheid. Dit kan tijdens de openbare bijeenkomst van de LBKR die vrijdag 8 februari in Dorpshuis Custwijc in Driebruggen wordt gehouden.

Tijdens de ledenvergadering van de VRB vorige week vrijdag uitte secretaris Irma Brauers haar grote zorgen over de invulling van de vernieuwde WRM. Zij vreest dat de verplichte bijscholing die een gezakte rijinstructeur moet doen, erg duur en zelfs schier onbetaalbaar wordt.
Die angst deelt de LBKR absoluut niet. En dat is ook niet zo vreemd, want het is de LBKR geweest die heeft ingezet op het schrappen van de sanctie om de lesbevoegdheid te verliezen."Veel zaken die in ons manifest en vervolgdocument staan, hebben wij terug zien komen in het debat. Het aangenomen amendement 'educatieve sanctie in plaats van verliezen instructiebevoegdheid' was er niet gekomen zonder onze inzet richting de verschillende Tweede Kamerleden en hun beleidsmedewerkers", laat de LBKR in aanloop naar de bijeenkomst vrijdag aanstaande weten.

Ingevuld
De bestuursleden van de LBKR gaan nu graag met de rijschoolhouders in gesprek om te peilen hoe deze educatieve maatregel volgens hen moet worden ingevuld. Ook alle andere zaken, amendementen en moties die zijn aangenomen, kunnen aan bod komen.

Rijleskeurmerk
Een van die onderwerpen is het rijscholenregister en daarvoor komt René Ungerer van het Centrum voor Certificatie naar Driebruggen voor een toelichting op het Rijleskeurmerk. Ook zal Emile Roemer, voormalig lijsttrekker van de SP, spreken én er is een mini-beurs met onder andere informatie over het broodfonds 'de Noodstop.'
De bijeenkomst vindt plaats in Dorpshuis Custwijc, Laageind 1 in Driebruggen, en begint om 14.30 uur.

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1