Logo rij-instructie.nl
De behandeling van de vernieuwde WRM werd de eerste keer (foto) verdaagd. Bij de voortzetting werd besloten de sanctie op de praktiojkbegeleiding te vervangen door een educatieve maatregel.
De behandeling van de vernieuwde WRM werd de eerste keer (foto) verdaagd. Bij de voortzetting werd besloten de sanctie op de praktiojkbegeleiding te vervangen door een educatieve maatregel. (Archieffoto)

'Op 1 januari 2020 nieuwe WRM is onhaalbaar'

  actueel

1 januari 2020 instelling vernieuwde WRM. Dit is nog steeds de streefdatum, maar deze gaat volgens de vaste overtuiging van Irma Brauers, secretaris van brancheorganisatie VRB, niet gehaald worden, zo vertelde ze tijdens de ledenvergadering van de VRB afgelopen vrijdag. Er moet namelijk de komende periode nog te veel worden geregeld. Wanneer het dan wel wordt? Dat weet niemand.

"Binnenkort zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en het Europees Parlement en dan gebeurt er niets, daarna gaan we alweer het zomerreces in en vervolgens naar Prinsjesdag en dan is het alweer najaar. Wanneer er een besluit wordt genomen, is niet te voorspellen, maar dat 1 januari 2020 niet gehaald wordt, is wel zeker. We proberen er van alles aan te doen om een zo goed en snel mogelijk resultaat te halen, maar ik kan het niet mooier maken", liet ze weten tijdens de ledenvergadering van de VRB op vrijdag 25 januari.

Oeps
De VRB heeft onlangs een stroomschema gemaakt waarmee in één oogopslag helder is wat de gevolgen zijn. Dat is niet alleen aan de leden, maar ook aan het CBR en IBKI én aan de betrokken Kamerleden gestuurd en vooral de laatsten – toch niet de minst belangrijke groep - zijn zich rot geschrokken, aldus Brauers. "Ik kreeg mails terug met de tekst 'Oeps, dit wordt wel heel erg ingewikkeld'. Deze gevolgen hebben ze niet voorzien toen ze het besluit namen om de sanctie van het verliezen van de lesbevoegdheid te laten vallen."
 

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten