Logo rij-instructie.nl
Foto:

Nieuwe website met alle verkeersregels

  actueel

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft een nieuwe website gelanceerd met een uitleg over alle verkeersregels en verkeersborden en ook wat geschiedenis. De aanleiding is het gegeven dat bij 52 procent van de verkeersdeelnemers de kennis over verkeersregels ver weggezakt is.  Zo weet 52 procent niet wat de maximum snelheid is in een woonerf. Ook weet een kwart van de weggebruikers niet hoe hard je mag rijden op een rijbaan met een groene streep.

Op de website wordt het complete Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) duidelijk uitgelegd. Aan de hand van situaties met foto's en tips en verrijkt met borden wordt de wet in begrijpelijke en handelingsgerichte taal uitgelegd zodat bezoekers hun verkeerskennis kunnen opfrissen. Er zijn vier categorieën: 'stel een vraag', 'verkeersborden en tekens', 'terug in de tijd ' en 'thema's.'

Dagelijks gebeld
VVN komt met deze website tegemoet om meer te weten te komen over (nieuwe) verkeersregels. Dagelijks wordt VVN gebeld met vragen over verkeerssituaties en wetten en door het hele land houdt de VN opfriscursussen over de theorie achter het verkeer. Deze worden goed bezocht. De online opfriscursus VVN.nl/opfriscursus kent na drie jaar een bezoekersaantal van ruim 700.000. " Met deze website geeft VVN op een laagdrempelige manier informatie aan een breed publiek. Vragenstellers verbazen zich soms over de veranderingen in de regelgeving of regels die splinternieuw zijn en waarvan zij het bestaan niet kenden. Deze site is daarom voor alle generaties een aanrader", laat Alphons Knuppel, directeur a.i. VVN weten.

Meer berichten