Logo rij-instructie.nl
Irma van den Berg, Renée Koster en René Ungerer (vrnl) geloven in het Rijleskeurmerk.
Irma van den Berg, Renée Koster en René Ungerer (vrnl) geloven in het Rijleskeurmerk.

Deelname nieuw Rijleskeurmerk kost 300 euro per jaar voor éénpitter

  actueel

Deelname aan het vrijwillige nieuwe Rijleskeurmerk dat op 2 januari wordt ingevoerd, kost een éénpitter 300 euro per jaar. Hiervoor vindt jaarlijks een audit plaats. Inmiddels zijn de eisen van het Rijleskeurmerk nagenoeg gereed. Momenteel draait er een pilot waarbij de puntjes op de i worden gezet.

De eisen die gesteld worden aan rijschoolhouders die vanaf 2 januari het Rijleskeurmerk willen voeren zijn nog niet in detail bekend, maar wel nagenoeg. Er komen onder andere eisen ten aanzien van een VOG voor zowel rijschoolhouder als rijinstructeurs, er moet worden lesgegeven op een modulaire en transparante manier en er moeten goede verzekeringen zijn voor zowel het lesvoertuig als de inzittende.

Dit blijkt uit een toelichting van Irma van den Berg, rijschoolhouder in Maarssen alsook medewerkster van Rij-instructie, zelfstandig auditor Renée Koster en René Ungerer, directeur van het Centrum voor Certificatie in de komende Rij-instructie. Gedrieën trekken zij de kar van het Rijleskeurmerk. Het Centrum voor Certificatie in Alphen aan den Rijn wordt de organisatie waar het Rijleskeurmerk wordt ondergebracht en dat zal waken over de onafhankelijkheid. Volgens Irma van den Berg, die de eerste opzet voor het keurmerk heeft geschreven, is onafhankelijkheid namelijk het kernwoord waar alles om draait.

Kwaliteitsverbetering
Irma van den Berg heeft met de introductie slechts één doel voor ogen: kwaliteitsverbetering in de branche. De initiatiefnemers gaan ervan uit rond 80 procent van de rijschoolhouders gewoon kunnen voldoen aan de eisen. 
De brancheorganisatie stichting LBKR is sinds medio dit jaar nauw betrokken bij de uitwerking van het Rijleskeurmerk, maar deelname staat in het kader van de onafhankelijkheid open voor alle rijschoolhouders.

In de nieuwe editie van Rij-instructie staat een uitvoerig artikel over het nieuwe Rijleskeurmerk. Daarin wordt ook het logo onthuld.

 
 

Meer berichten