Logo rij-instructie.nl
Foto:

Helft jongeren weet hoeveel rijlessen nodig zijn

  actueel

De helft van de jongeren (52 procent) weet hoeveel lesuren er gemiddeld nodig zijn voor het behalen van een rijbewijs en slechts 23 procent maakt een juiste schatting van de totale kosten voor het halen van een rijbewijs.

Dit blijkt uit het rapport 'Oriëntatiefase rijbewijs' van het CBR. Volgens het CBR kost het behalen van het rijbewijs gemiddeld 2.300, uitgaande van een gemiddelde lesprijs van 41 euro, een theorie- en een praktijkexamen en een tussentijdse toets. Deze bedragen worden door het CBR gecommuniceerd op de eigen website en de brancheorganisaties VRB, FAM en BOVAG hebben hun fiat eraan gegeven.
23 procent weet wat het halen van het rijbewijs gemiddeld kost en 15 procent denkt dat het gemiddelde bedrag hoger is. Bijna 50 procent (46) denkt dat dit tussen duizend en tweeduizend euro kost.

Aantal lessen
Voor wat betreft het aantal benodigde lessen denkt 52 procent tussen de 30 en 40 lessen klaar te zijn. 8 procent houdt het op tussen 40 en 50 lessen en 1 procent denkt mee dan 50 lessen nodig te hebben. 8 procent van de leerlingen denken het rijbewijs met minder dan 20 lessen te kunnen bemachtigen.

  

 

Meer berichten