Logo rij-instructie.nl

Minister Van Nieuwenhuizen heeft alle vertrouwen in het CBR

  actueel

Helaas kan het CBR volgens minister Cora van Nieuwenhuizen (infrastructuur en Waterstaat) geen blik examinatoren opentrekken, maar ze heeft er alle vertrouwen in dat de ellende met de lange reserveringstermijnen adequaat door het CBR worden opgelost. Dat betekent dat nog steeds nieuwe examinatoren worden geworven en ook dat medewerkers is gevraagd verlof maar even uit te stellen.

De minister antwoordde dit gisteren in de Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat op vragen van SP-Kamerlid Cem Laçin. Laçin maakt zich al langere tijd zorgen over de reserveringstermijnen voor de eerste B-examens en de herexamens en vraagt zich af wat de minister gaat doen om er vaart achter te zetten. Niets dus, want Van Nieuwenhuizen heeft vertrouwen in het beleid van het CBR in deze. Inmiddels ligt de gemiddelde wachttijd op 5,7 weken (ruim dus onder de afgesproken zeven weken). Wel blijkt dat in Berkel-Enschot, Eindhoven, Haarlem en Utrecht de wachttijd langer is dan zeven weken en dat geldt ook voor op één na alle examenlocaties in Zuid-Holland (alleen Barendrecht niet). Rijswijk en Haarlem spannen met negen weken de kroon.

Neparts
Laçin vroeg ook hoe het heeft kunnen gebeuren dat het CBR de afgelopen maanden 34 personen heeft laten keuren door een 'arts' die niet meer (dat was eerder wel het geval) als zodanig geregistreerd staat. Daardoor zijn al deze keuringen ongeldig. De minister toonde aan ook niet blij te zijn met deze situatie, en liet weten dat het CBR inmiddels alle artsen in het systeem heeft gecheckt en dat er niet één meer is die niet in het zogeheten BIG-register (hier zijn alle artsen in Nederland geregistreerd) zit.  

Meer berichten