Logo rij-instructie.nl

CBR liet mensen keuren door nep-arts

  actueel

Het CBR heeft dit jaar 34 automobilisten medisch laten keuren door een 'arts' die niet als zodanig geregistreerd staat. Daardoor zijn al deze keuringen ongeldig. Het CBR biedt de betrokkenen excuses aan en belooft snel nieuwe, gratis keuringen te regelen. Tot het moment dat dit geregeld is, blijft hun rijbewijs geldig. Voor het CBR is dit extra pijnlijk, want het ligt onder steeds zwaarder vuur aangaande de rijbewijskeuringen.

Dit meldt de NOS. Het was een klant die het CBR wees op de nep-arts. De man had diabetes en werd afgelopen voorjaar door de politie van de weg gehaald, hetgeen reden was hem te laten herkeuren. In de uitnodigingsbrief werd die persoon een "internist/intensivist" genoemd. Die moest controleren of de bestuurder medisch nog wel geschikt was om de weg op te gaan. Toen de automobilist de specialist voor de keuring wilde opzoeken in het zogenoemde BIG-register, bleek die daarin niet te vinden te zijn. Alleen mensen die in dat register worden vermeld, mogen in Nederland een medische titel voeren.

Geen succes
De man belde naar het CBR, maar werd daar niet verder geholpen: hij zou en moest naar de betreffende ' arts.' Dat werd geen succes, verklaart hij bij de NOS. "Ik kwam in een slecht ingericht kantoor terecht met geen enkel medisch hulpmiddel. En dan vroeg die neparts ook nog eens 400 euro voor die slechte keuring, een bedrag dat ver over de bestaande richtlijnen heen gaat. Het uiteindelijke rapport was slecht en de conclusie sloeg nergens op."

Fout
Het CBR heeft maandenlang met deze klant 'in de heg gelegen', waarbij het CBR uiteindelijk de fout toegaf. "De klachten en verbeterpunten die u naar voren heeft gebracht, worden meegenomen in onze inspanningen om de kwaliteit van onze dienstverlening en communicatie te verbeteren", staat in een beoordeling van de klacht van de gedupeerde man, die in totaal vier maanden zijn rijbewijs kwijt geweest.
De fake-arts wordt niet meer ingezet en volgens het CBR is met alle andere artsen in het systeem niets mis.

Meer berichten