Logo rij-instructie.nl

Nieuw Rijleskeurmerk wordt in 2019 in de markt gezet

  actueel

Begin januari kunnen rijschoolhouders ervoor kiezen zich aan te sluiten bij het nieuwe Rijleskeurmerk. Dit wordt in de markt gezet door het Centrum voor Certificatie in Alphen aan den Rijn. Het Rijleskeurmerk is ontwikkeld door Irma van den Berg, rijschoolhouder in Maarssen alsmede medewerkster aan Rij-instructie, en wordt gesteund door belangenorganisatie LBKR. VRB-voorzitter Eric Bakker liet weten eventueel interesse hebben om zich hierbij aan te sluiten, mits het voldoet aan de kwaliteitseisen van de VRB. FAM-voorzitter Ruud Rutten hield een slag om de arm. VRB en FAM broeden daarnaast ook op een eigen keurmerk.

Dit bleek tijdens de Nationale Rijschooldag vandaag in Rosmalen. De drie organisaties kregen de mogelijkheid zich te presenteren, waarbij het keurmerk ter sprake kwam. De LBKR heeft al langer de wens een rijschoolregister in het leven te roepen en deze wens wordt met het Rijleskeurmerk (dit wordt de officiële naam) ingekleurd.

Blij
Jos Post, voorzitter van de LBKR, liet dan ook weten er blij mee te zijn. De VRB en FAM hebben ook ideeën om een keurmerk te starten, maar deze plannen zijn minder ver gevorderd. Bakker zei dat hij, mits het Rijleskeurmerk goed in elkaar steekt, zich hier eventueel achter wil scharen. FAM-voorzitter Rutten vindt een keurmerk op zich prima (niet voor niets werkt hij er samen met de VRB ook aan) te vinden, maar alleen als dit betekent dat dit van bovenaf wordt opgelegd om het kaf van het koren te scheiden. Op vrijblijvendheid zit Rutten niet te wachten, liet hij weten. En vrijwillig is wel wat het Rijleskeurmerk gaat worden.

Criteria
Wat exact de criteria zijn om als rijschoolhouder het Rijleskeurmerk te mogen voeren, wordt later dit jaar bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat er stringente kwaliteitseisen worden gehanteerd. 

Meer berichten