Logo rij-instructie.nl

FAM kan groeien naar 50 leden, maar identiteit mag niet verloren gaan

  actueel

De FAM heeft eind deze maand een ledenvergadering waarin het zich onder andere buigt over een nieuw meerjarenplan. Voor voorzitter Ruud Rutten wordt het een belangrijke vergadering. "We willen toe naar vijftig leden", zegt hij in Rij-instructie. Zelfs grote, professionele rijscholen die alleen opleiden voor consumentgerichte rijbewijzen zijn daarbij in principe welkom. 

In een toelichting zegt Rutten onder meer: "Ik wil graag dat de FAM uitgroeit tot ongeveer 50 leden en ik ben ervan overtuigd dat dit ook gaat gebeuren. De FAM is de belangrijkste brancheorganisatie voor de grote opleiders en zeker voor de beroepsopleidingen. Binnen de FAM zit zo veel kennis en ervaring, daar kan iedereen wat van leren. We worden daardoor nu ook interessant gevonden door transport- en logistieke organisaties, zoals TLN, SOOB en de vakbonden. We moeten nu dan ook een volgende stap gaan maken. Laat ik duidelijk zijn: niet iedereen kan lid van de FAM worden. Maar diegenen die aan de criteria in het beleidsplan voldoen, moeten wat mij betreft welkom zijn."

Dus ook grote, professionele rijscholen die alleen consumentenrijbewijzen doen?
"Wat mij betreft is dat een optie, mits deze voldoen aan onze criteria. Ook binnen de FAM worden veel particulierenrijbewijzen verzorgd en ook hiervoor hebben we een apart bestuurslid voor in gedachten dat deze commissie weer gaat aansturen."

Het complete interview staat in Rij-instructie die zaterdag verschijnt.

Meer berichten