Logo rij-instructie.nl

Nieuwe CBR-site goed ontvangen, maar wordt wel verbeterd

  actueel

De vernieuwde website www.cbr.nl, die sinds 4 juli online is, wordt volgens het CBR goed ontvangen. Maar er worden wel de nodige verbeteringen doorgevoerd, mede op verzoek uit de branche.

Dat er het nodige verbeterd moet worden, ach, dat vindt het CBR logisch. "Zo'n gigantische operatie levert altijd verbeterwerk op. Zo kloppen niet alle links. Daarom zijn we erg blij met de tips die we in de afgelopen weken hebben ontvangen, ook vanuit de rijschoolbranche. We werken hard door om die punten te verwerken.""

Met name de Rijschoolzoeker moet worden aangepast. Er staan twee veranderingen op stapel:

- Op termijn komt er een koppeling tussen het examenreserveringssysteem TOP internet en de Rijschoolzoeker. De gegevens die rijscholen moeten invullen of aanpassen voor TOP internet worden dan automatisch overgenomen in de Rijschoolzoeker.
-  Onder het kopje Filteren kun je met schuifjes filteren op slagingspercentage of aantal examens. Omdat er (landelijke) rijscholen zijn met meer dan 5000 examens, loopt dit schuifje vaak van 0 tot bijvoorbeeld 5639. Dit geeft teveel precisiewerk. Als je bijvoorbeeld het linker schuifje iets verplaatst, spring je zo van 0 naar 200. Dit wordt agepast bijvoorbeeld door het maximumaantal te veranderen in > 500.

Dit gaat het CBR niet veranderen
In overleg met de rijschoolbrancheorganisaties wordt bij de zoektocht naar een rijschool een straal van 25 kilometer vanaf de ingevulde plaats gehanteerd. Ook worden rijscholen buiten die straal van 25 kilometer getoond als ze examenresultaten hebben gehad binnen de straal van 25 kilometer. Dat levert in druk bevolkte gebieden veel hits op met rijscholen uit plaatsen waarvoor je op het eerste oog niet zo gauw zult kiezen. Je kunt de straal echter altijd verkleinen door in te zoomen op de kaart. Jongere gebruikers doen dat automatisch en om die reden wordt dit niet aangepast. Wel wordt overklegd met de brancheorganisaties of bijvoorbeeld de straal van 25 kilometer kleiner moet worden.

Lange termijn
In de Rijschoolzoeker kies je nu eerst voor plaats, voertuig en sortering, voordat je rijscholen met slagingspercentages in beeld krijgt. Maar je kunt op de Rijschoolzoeker óók een rijschool op naam zoeken. In dat geval krijg je keurig alle gegevens van de rijschool te zien, maar zonder slagingspercentages. Dit komt omdat rijscholen meerdere praktijkopleidingen (examencategorieën) kunnen hebben. We willen gaan toevoegen dat je via deze route, door te kiezen voor een voertuig, ook de slagingspercentages in beeld krijgt. Maar dat is veel werk, dus deze mogelijkheid zal er nog niet zo snel zijn, laat het CBR weten.

Meer berichten