Logo rij-instructie.nl

Weinig vragenstellers voor Kamerleden

  actueel

De bijeenkomst afgelopen zaterdag waar vragen over de rijscholensector konden worden gesteld aan Kamerleden is niet druk bezocht. Desalniettemin kregen de Kamerleden Maurits von Martels (CDA) en Roy van Aalst (PVV) een aantal bruikbare vragen waarmee ze aan de slag gaan in de aanloop naar het plenaire debat over de wijziging van de WRM. Wanneer deze wordt gehouden, is nog niet bekend. De laatste genoemde datum was 13 september, maar deze is weer geschrapt, zo blijkt uit de agenda van de Tweede Kamer.

Deze middag was georganiseerd door de LBKR en die moet blijkbaar nog even zoeken naar de juiste formule om veel rijinstructeurs en rijschoolhouders te interesseren voor dit soort bijeenkomsten. De zaterdagmiddag is immers voor veel rijschoolhouders een dag dat er wordt gewerkt en Vlisteren in Overijssel is niet bepaald een dorpje waar je snel heen rijdt als je er niet in de buurt woont. Maar die paar rijschoolhouders en de twee Kamerleden die er waren vonden het een nuttige bijeenkomst.
In twee sessies konden de instructeurs vragen stellen en hun gram spuien over de branche. In de praktijk kwam dit neer op de nodige kritiek aan het adres van het CBR. Cem Lacin, Kamerlid van de SP, had ook toegezegd te komen, maar had afgezegd.

Meer berichten