Afbeelding

Rijinstructeur Cengiz Selcuk herdacht door motorrijders en taxichauffeurs

actueel

Taxichauffeur tevens rijinstructeur Cengiz Selcuk, die afgelopen zaterdag omkwam bij een ongeval met zijn motor, is maandag herdacht door tientallen motorrijders en taxichauffeurs. Dit gebeurde bij de Haci Bayram Moskee in Amsterdam-Osdorp, nadat ze vanaf het Surinameplein in colonne daarheen waren gereden.  

Volgens nabestaanden was Cengiz, die op de Haarlemmerweg reed war hij ter hoogte van de Bos en Lommerweg werd aangereden door een auto, op weg naar huis, zo werd gemeld bij de lokale zender AT5. 'Hij reed op een voorrangsweg. Het tegenovergestelde verkeer had ook groen licht, die slaat linksaf. De voorrangsweg over. Hij komt aanrijden, hij remt. Hij remde dus zodanig, omdat hij het anders niet had kunnen redden, waardoor hij met zijn motor en daarna hij zelf op de auto is geklapt.' 
Cengiz, die 30 jaar is geworden, was een ervaren motorrijder en bovendien rijinstructeur. "Hij heeft jarenlange rijervaring, hij had ook het allernieuwste type Suzuki GSX-R. Cengiz gaf heel veel om zijn uitrusting, om zijn motorpak en om zijn helm. Zijn motorequipment was altijd 'top-notch.' Hij reed ook altijd veilig. Hij was geen rijder die wheelies maakte', vertelt een van hen. 'Hij was heel secuur met rijden, zijn rijbewijs had hij ook nodig voor zijn rijschool", staat op AT5.
 

Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 19 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1