Logo rij-instructie.nl

Rijinstructeur Cengiz Selcuk herdacht door motorrijders en taxichauffeurs

  actueel

Taxichauffeur tevens rijinstructeur Cengiz Selcuk, die afgelopen zaterdag omkwam bij een ongeval met zijn motor, is maandag herdacht door tientallen motorrijders en taxichauffeurs. Dit gebeurde bij de Haci Bayram Moskee in Amsterdam-Osdorp, nadat ze vanaf het Surinameplein in colonne daarheen waren gereden.  

Volgens nabestaanden was Cengiz, die op de Haarlemmerweg reed war hij ter hoogte van de Bos en Lommerweg werd aangereden door een auto, op weg naar huis, zo werd gemeld bij de lokale zender AT5. 'Hij reed op een voorrangsweg. Het tegenovergestelde verkeer had ook groen licht, die slaat linksaf. De voorrangsweg over. Hij komt aanrijden, hij remt. Hij remde dus zodanig, omdat hij het anders niet had kunnen redden, waardoor hij met zijn motor en daarna hij zelf op de auto is geklapt.' 
Cengiz, die 30 jaar is geworden, was een ervaren motorrijder en bovendien rijinstructeur. "Hij heeft jarenlange rijervaring, hij had ook het allernieuwste type Suzuki GSX-R. Cengiz gaf heel veel om zijn uitrusting, om zijn motorpak en om zijn helm. Zijn motorequipment was altijd 'top-notch.' Hij reed ook altijd veilig. Hij was geen rijder die wheelies maakte', vertelt een van hen. 'Hij was heel secuur met rijden, zijn rijbewijs had hij ook nodig voor zijn rijschool", staat op AT5.
 

Reageer als eerste
Meer berichten