Afbeelding

C-opleider krijgt elk kwartaal 110 procent examens

actueel

Voor de buitenwacht zit de ergste pijn qua wachttijden bij de B-examens, maar in de beroepssector loopt het ook de spuigaten uit. In overleg met de branche heeft het CBR daarom besloten dat de schaarse capaciteit vooraf evenwichtig wordt verdeeld.

Door intensief en stevig onderhandelen hebben de opleiders het voor elkaar gekregen dat iedere C-opleider vanaf juni elk kwartaal 110 procent examens mag afnemen op basis van het aantal examens in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit vertelt Ruud Rutten, voorzitter van branchevereniging FAM, in een interview met Rij-instructie die zaterdag aanstaande verschijnt. Rutten kon er niet langer mee leven dat geen opleider examens kon reserveren, stuurde een mail naar het CBR met een voorstel en dit heeft ertoe geleid dat iedere opleider nu in elk geval weet waar hij minimaal aan toe is.

Garantie
Dit gaat, zegt hij, natuurlijk niet ten koste van de B- of andere examens. "Het CBR garandeert dat. Dat is nog steeds niet voldoende om iedereen in alle opzichten tegemoet te komen, maar het is veel en veel beter dan onzekerheid. En ja, ik ben er blij mee dat ik daar iets heb kunnen betekenen."
Ook is de werkgroep Eerlijke Verdeling opgezet, waarbinnen het CBR met brancheorganisaties praat over oplossingen om definitief met de problemen met de wachttijden voor alle categorieën af te rekenen.
Het volledige interview met Ruud Rutten dat is gehouden vanwege het feit dat hij veertig jaar in het vak zit, verschijnt in Rij-instructie die zaterdag 12 mei verschijnt.

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 12 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2