Logo rij-instructie.nl

Carla Reinink wil graag praten met leerlinge die haar man lesgaf tijdens het fatale ongeval

  actueel

Carla Reinink, de vrouw van Henk Reinink, staat er voor open om te praten met de leerlinge die naast haar man in de auto zat tijdens het ongeval waarbij haar man vorige week overleed. "Als zij contact wil opnemen, is zij van harte welkom. Ik leef ook met haar mee. En we zullen hier ooit samen over praten", zei ze tegen het AD.

Carla Reinink moet net als de politie ook gissen naar de oorzaak waarom de motor van de auto juist op dat ongelukkige moment ermee ophield. Maar ondanks haar verdriet leeft ze ook mee met de leerlinge die tijdig, ongedeerd maar wel zwaar in shock de auto kon verlaten. "Ik weet natuurlijk niet precies wat er is misgegaan. Maar nee, hier kon niemand iets aan kon doen. Als de auto afslaat, precies daar, dat is een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Wij verwijten niemand iets, zeker dat meisje niet. Absoluut niet."

Geen risico's
Haar man Henk was een populaire rijinstructeur, zowel toen hij in dienst was bij Jan ter Beek in Bussum als toen hij onder zijn eigen naam voor zichzelf was begonnen in Amersfoort. "Henk heeft zóveel jonge mensen lesgegeven. Hij was zéér bekwaam, nam geen risico's, hij wist precies wat hij deed. En hij had altijd veel plezier in zijn werk, of hij nou acht, tien of twaalf uur moest werken. Hij ging met plezier weg en kwam met plezier thuis", laat ze het AD weten.
 

Meer berichten